• Wij werken door heel de Benelux
 • Nauwelijks graaf of sloopwerk
 • Klanten waarderen ons met een 9.3
 • 10 jaar garantie op ons werk

Spray coating. Naadloos herstel.

Afspraak maken

Nieuwe leiding. Overlastvrij.

Spraycoating is een manier om afvoersystemen van verschillende diameters te herstellen tot nieuwstaat. Afvoersystemen die door de jaren heen gaan roesten (gietijzer) of gaan lekken op de krag of in bochten (Eternit buizen, PVC en PE) kunnen we met dit systeem weer in goede staat herstellen. De afvoersystemen worden weer waterdicht gemaakt met daarbij een hoge levensduur en garantie van 10 jaar, en dat zonder hak- of breekwerk en zonder overlast voor de bewoners.

Een simpel overzicht van hoe riool renovatie werkt m.b.t. spraycoating, waardoor geen vernieuwing of vervanging nodig is.

De coating die wij gebruiken is een twee-componenten hars – DIBt gecertificeerd- en van zeer hoge kwaliteit met een lange levensduur. Om een goede kwaliteit te garanderen zijn wij afhankelijk van een juiste medewerking en bijdrage van de bewoners; het belangrijkste is dat bewoners geen gebruik van de leiding(en) maken tijdens de werkzaamheden. De coating wordt in meerdere lagen opgebouwd, afhankelijk van de diameter en het materiaal, wat tot gevolg heeft dat er een werktijd verschil kan zijn tussen de leidingen binnen één gebouw.

Dezelfde dag kan de leiding weer worden gebruikt, dus onderbreking in de dagelijkse gang van zaken is minimaal. Bovendien is het openbreken en weghakken binnen de woningen helemaal niet nodig, aangezien de renovatie wordt aangebracht van binnenuit.

Hoe spraycoating wordt aangebracht:

 1. De (stand)leidingen worden gefreesd tot het oorspronkelijke materiaal is bereikt;
 2. De leidingen worden door middel van warm water gereinigd en vetvrij gemaakt;
 3. Het renovatieteam blaast door middel van warme lucht de leidingen droog. De leidingen dienen het gehele proces ook droog te blijven;
 4. Na het drogen inspecteert het renovatieteam de leidingen nogmaals om er zeker van te zijn dat de leidingen echt droog en vetvrij zijn;
 5. De eerste laag van de spraycoating gaat op de leidingen.;
 6. Na het drogen van de eerste laag worden de volgende lagen aangebracht. De verwerkingstijd voor alle lagen valt binnen 1 dag, en de dezelfde dag kan alles weer gebruikt worden;
 7. Na voltooiing van de werkzaamheden wordt de leiding nog een laatste keer geïnspecteerd en worden oplevering opnames gemaakt;
 8. De leidingen kunnen weer open worden gesteld voor gebruik.

Dezelfde dag kan het riool al weer in gebruik worden genomen, zonder hakken, slopen of breken.

Nieuwe pijp gezet van binnen oude riolering zonder slopen.

Om rekening mee te houden:

 • Het renovatie team moet de leidingen goed kunnen bereiken, zowel binnen als buiten de woningen. Bij een gestapelde woning kunnen we de leidingen via het dak bereiken.
 • Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van het water en de elektra.
 • Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de leidingsystemen.
 • Het renovatie team maakt gebruik van verschillende machines. Deze machines moeten wij dicht in de buurt van de werkzaamheden kunnen parkeren.

Zoals met alle renovaties, kunnen wij alleen garantie bieden als de reiniging door ons of een gelijkwaardig bedrijf wordt afgehandeld. De renovaties hebben een speciale manier van reiniging nodig waardoor de duurzaamheid gewaarborgd blijft.

Wilt u meer informatie over spray coating? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Kousrenovatie.
Voor liggende en/of gebroken leidingen evt. onder druk.

Offerte aanvragen

IROTS Garantie.
Ook veilig in de toekomst.

Meer informatie
Wij voeren werkzaamheden uit in heel de Benelux.