• Wij werken door heel de Benelux
 • Nauwelijks graaf of sloopwerk
 • Klanten waarderen ons met een 9.3
 • 10 jaar garantie op ons werk

Renovatie. Tweede leven.

Afspraak maken

Renovatie van afvoer tot hoofdriool

Met riool- en afvoerrenovatie kunnen we beschadigde delen in uw riool, afvoer of standleiding vernieuwen en lekkages verhelpen zonder te breken, slopen of graven. Bij een lekkage of een scheur in de riolering, moet het systeem gerenoveerd of gerepareerd worden; wanneer men daarvoor het riool openbreekt, komt er veel bij kijken, zoals hoge kosten en overlast.

Er is nu een nieuwe, voordeligere techniek ontwikkeld waarbij een riool gerenoveerd kan worden zonder deze open te breken. Deze techniek heet relining. Maar wat is het precies, en hoe werkt het?

Wat is relining?

Relining is een techniek voor de renovatie en reparatie van riolen, zonder daarbij open te breken of de leiding bloot te hoeven leggen. Door middel van de zogeheten kousmethode of met spraycoating wordt het riool snel en flexibel voorzien van een nieuwe binnenkant. Het resultaat is volledig naadloos, wat de buis gladder maakt. Hierdoor heeft u ook een stuk minder last van vervuiling.

Met minimale onderbreking in gebruikstijd kunt u weer jaren probleemloos gebruik blijven maken van uw leidingen zonder lekkage en zonder breekwerk

Door stroming van water en vuil door uw leidingen ontstaat er slijtage. Om lekkage te voorkomen die vaak ontstaat door slijtage moet u tijdig zorgen voor onderhoud en renovatie van afvoeren, standleidingen en riolen.

In het verleden was het zaak het probleem op te sporen en te verhelpen door het gehele afvoersysteem (zowel riolering als andere leidingen) te vervangen door middel van de muren open te breken, leidingen op te graven en alles vervangen met nieuwe buizen, wat voor heel veel problemen kon zorgen – zowel in kwaliteit van leven als in tijd en kosten. Om dit te voorkomen maken wij gebruik van rioolrenovatie, te weten spraycoating of kousrenovatie.

Wij kunnen inspecties voor u uitvoeren en meteen een oplossing bieden zonder te breken of graven in afvoeren, riolen en standleidingen van PVC tot asbest-cement en gresbuizen, van binnenmaat 32mm tot binnenmaat 300mm.

Renovatie met spray-coating

Een simpel overzicht van hoe riool renovatie werkt m.b.t. spraycoating, waardoor geen vernieuwing of vervanging nodig is.

Afvoeren vanaf binnenmaat 32mm tot 160mm kan De Mol IROTS met een spray-coatingtechniek renoveren. Door het aanbrengen van meerdere lagen coating wordt de leiding voorzien van een vernieuwde binnenlaag die lekkage voorkomt en minimaal de komende 50 jaar bescherming biedt tegen lekkage door slijtage. De aangebrachte coating is van een minimale dikte waardoor doorstroming van (vuil)water afdoende blijft en zelfs kans op verstopping weet te voorkomen. De coating is een gladde laag die doorvoer van vuil en vetten bevorderd.

Meer informatie over spray coating

Renovatie door relining

Een overzicht van hoe een kousrenovatie wordt gezet binnen een bestaande leiding zonder slopen of breken

Met renovatie door relining wordt er een zogeheten kous binnen leidingen vanaf 75mm tot 250mm “geschoten” waarna wij deze met een speciale hars plaatsen. Via deze techniek kunnen wij zelfs tot 100 meter aansluitend in één keer renoveren waardoor er over een zeer lange afstand een naadloze leiding ontstaat. Met relining kunnen wij ook aansluitingen op het hoofdriool realiseren zonder daarvoor bestrating of asfalt te verwijderen.

Meer informatie over relining

Renovatie van verschillende materialen

De Mol IROTS kan rioolrenovaties op veel verschillende materialen uitvoeren, van PVC tot gietijzer. Vooral oudere huizen en kantoorgebouwen zijn vaak nog voorzien van asbest-cementriolen en gietijzeren buizen die circa 1950 zijn aangelegd. Ook deze leidingen kunnen wij met spray-coating en relining renoveren. Materialen die wij zonder problemen kunnen renoveren zijn onder andere:

 • PVC
 • Gietijzer
 • Eternit
 • Gres
 • PE/PP
 • Koper/lood
 • Beton
 • Asbest-cement

Neem contact op

Kousrenovatie.
Voor liggende en/of gebroken leidingen evt. onder druk.

Offerte aanvragen

IROTS Garantie.
Ook veilig in de toekomst.

Meer informatie
Wij voeren werkzaamheden uit in heel de Benelux.